De unde vine Mos Nicolae?

Albume foto, Pasionat de fotografie

Mos Nicolae imparte cadouriSuntem în 2014, iar în decembrie toate orașele și magazinele sunt îmbrăcate în roșu, cu luminițe frumoase și decoruri de Crăciun. În ultima vreme, am văzut niște decoruri foarte amuzante cu Moș Nicolae urcând pe peretele unui bloc sau încercând să intre în hornul unei case.

Pe vremea când eram eu copil, Moș Nicolae venea la școli sau ne vizita seara, fără sa îl vedem. Era un om misterios, și nu te întâlneai cu el în fiecare zi. Astăzi, deja Mosu' este peste tot, stă pe marginea drumului, îi așteaptă pe copii în supermarketuri sau dă interviuri la emisiunile de la televizor. Copii îl adoră și abia așteaptă ziua de 5 decembrie. La școli și la grădinițe, de obicei, în această zi se organizează serbări, unde la final, Moșul vine cu cadouri multe. Dar cine este de fapt Moș Nicolae?

Moș Nicolae are multe nume și în fiecare țară este reprezentat altfel și are obiceiuri diferite. Moșul cunoscut de foarte mulți cu barba lungă, cu un sac imens pe spate plin de cadouri, care este adus de reni și are și elfi pe lângă el, vine de fapt, din Danemarka.

În Germania și Austria Sankt Nicolaus este de fapt un episcop cu barba lungă și cu un baston episcopal. El are și o carte mare unde îngerii au scris toate faptele bune și rele ale copiilor. În Austria, personajul pozitiv are și un personaj negativ pe lângă el numit Krampus care arată ca și un diavol mic și care îi amenință pe copii care nu s-au purtat frumos, dar niciodată nu ajunge să se atingă de copii pentru că Moș Nicolae nu îl lasă.

La noi, în Romania, Moșul vine în noaptea de 5 spre 6 decembrie. Seara când copii deja s-au culcat, el se furișează în casă și după niște informații știute numai de el pune în ghetuțele copiilor dulciuri, fructe și jucării. Copii care au fost neascultătoari primesc însă o mulțime de nuieluse.

Ziua de Moș Nicolae, împreună cu pregătirile de sărbători și împreună cu festivitățile de la școli și grădinițe, sunt momente unice, pe care vă sfătuim să le surprindeți. Luați aparatul foto cu voi și faceți multe poze. Pe vremea când am fost eu copil, tehnologia încă nu era atât de avansată și dacă mă gândesc bine, mi-ar plăcea să am posibilitatea azi să recitesc prima mea scrisoare trimisă lui Moș Nicolae sau să văd chiar o poză de la grădiniță, cu sacul imens plin de cadouri. Poate copilul meu va ajunge să vadă ce bucuros a fost cândva, când s-a întâlnit cu Moș Nicolae sau ce cadou a primit când a avut 3 anișori.

Bucurați-vă de sărbători și să nu uitați să surprindeți momentele speciale pentru a avea amintiri cât mai frumoase.

  • Mos Nicolae imparte codouri

Adauga un comentariu

 
Descarca aplicatiaGratuit
Aplicatie software fotocarte
descarca aplicatia
Aboneaza-te la

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi informații despre ofertele speciale, promoţii şi reduceri pentru albume foto!