Cum sa faci fotografii de iarna

Albume foto, Pasionat de fotografie

Peisaj de iarnaIarna deja bate la ușa, dar asta nu înseamnă că trebuie să puneți aparatele foto la o parte. Dacă sunteți fanii sporturilor de iarnă sau dacă vă plac peisajele cu zăpada sau dacă sunteți fotografi amatori, ieșiti cu aparatul chiar dacă temperaturile scad sub 0 grade. Din cauza condițiilor meteo nu tocmai favorabile, vrem să vă ajutăm cu niște sfaturi legate de setările aparatului foto și cu niște sfaturi legate de echipament.

Echipament

Poate cel mai important sfat pe care putem să vi-l dăm este să vă îmbrăcați gros. De obicei, până ajungeți la locația dorită nu o să simțit nimic, dar când vă apucați să faceți poze fără să vă mișcați prea mult, veți simți la mâini și la picioare frigul. Puteți să puneți în geantă și un termos cu ceai sau...vin.

Veți avea nevoie probabil și de niște mănuși bune dar să selectați o pereche cu ajutorul careia puteți să apăsați butoanele aparatului foto.

Pe lângă protecția corpului vostru mai trebuie să aveți grijă și de echipamentul vostru foto. Sfatul nostru este să aveți la voi o geantă bună care are o husă impermeabilă. După ce deschideți geanta și scoateți aparatul, așteptați câteva momente, pentru că și aparatul trebuie să se acomodeze la temperaturile scăzute.

Bateriile aparatelor foto și chiar și a telefoanelor mobile se descarcă mult mai repede în frig. Noi vă sfătuim să aveți bateriile încărcate la maximum și să aveți la voi baterii de rezervă.

Technică

De obicei, fotografiile de iarnă conțin și zăpadă, cea ce înseamnă că avem mult alb în poză. După cum știți, aparatele foto au o sarcină destul de grea când vine vorba de culoarea albă, din această cauză noi vă sfătuim să alegeți cu grijă balansul alb. Dacă aparatul vostru are o setare de Custom White Balance, noi vă sfătuim să folosiți opțiunea respectivă. Dacă numai acasă în fața calculatorului vă dați seama că ați greșit balansul de alb, nu e nici o problemă, puteți să mai faceți ajustări în diferite programe de editare.

Zăpada ne mai dă și alte bătăi de cap. Aparatul vostru nu o să calculeze corect expunerea, pentru că va fi deranjat de cantitatea prea mare de alb, deci va trebui să compensați expunerea manual. La această setare vă sfătuim să folosiți o compensație de un stop, dar puteți să verificați foarte repede rezultatele pe ecranul LCD.

Suntem nerăbdători să vedem dacă sfaturile noastre v-au ajutat sau nu. Vă dorim cât mai multe poze reușite iarna asta!

  • Peisaj de iarna

Adauga un comentariu

 
Descarca aplicatiaGratuit
Aplicatie software fotocarte
descarca aplicatia
Aboneaza-te la

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi informații despre ofertele speciale, promoţii şi reduceri pentru albume foto!