Aplicatiile ne schimba viata?!

Albume foto, Pasionat de fotografie

Deșii în ultimul articol v-am enumerat aplicațiile cele mai descărcate din 2014, nu v-am povestit nimic despre „istoria” aplicațiilor. De fapt, încă nu prea putem să vorbim de istorie, pentru că App Store-ul de la Apple a fost deschis în 2008, iar pagina de Google Play a fost lansată în 2012 în urma unei fuziuni cu Android Market care a fost lansat tot în 2008. Deșii, telefoanele existente aveau niște programe sau aplicații preinstalate, nu prea existau pagini de web, sau piețe dedicate acestor softuri. Telefoanele erau folosite mai degrabă pentru comunicare, iar dispozitivul mobil încă nu era mai deștept și mai performant decât un calculator.

Oamenii s-au adaptat de 10 ori mai repede la această tehnologie nouă decât la calculatoare, iar comparat cu apariția internetului și apariția paginilor de social media s-au adaptat de 2, respectiv de 3 ori mai repede.

Pe când în 2007-2008 telefonul era un accesoriu destul de scump, cu puține posibilități practice pe lângă funcția de telefon și SMS, în ziua de azi există o aplicație pentru orice. Dacă luăm exemplul unei zile, alarma care ne ajută să ne trezim, deja este o aplicație. După ce îl oprim, ne conectăm la Wifi pentru a vedea ce s-a întâmplat pe Facebook, pentru verificarea adresei de E-mail și pentru a citi ceva știri. După ce mâncăm, ne pregătim să plecăm la lucru/școală, însă înainte să ieșim din casă, ne uităm la o altă aplicație, care ne arată cum va fi vremea. Ne punem căștile, lansăm aplicația de muzică și ieșim din apartament. Până ajungem la lucru/școală muzica se oprește de mai multe ori pentru că primim mesaje pe aplicații de chat, mailuri și chiar și calendarul ne trimite notificări cu ședințe, aniversări și alte chestii importante. Ajungem la destinație, unde petrecem 6-8 ore din viața noastră în fiecare zi, dar de telefon nu ne lăsăm, pentru că mai vorbim cu cineva pe chat, mai trimitem mailuri personale, etc. După ce s-a terminat programul de lucru/școală, ne îndreptăm spre casă, dar mai înainte scoatem telefonul din buzunar, ne uităm la lista cumpărăturilor pe care am primit-o prin mail și ne oprim la magazin. Poate în drum spre casă mai vedem o mașină frumoasă, un copil caraghios și facem și o poza, care va rămâne în albumul personal sau va ajunge pe paginile de socializare.

Nici nu trebuie să ajungem la sfârșitul zilei, deja am enumerat foarte multe situații în care folosim telefonul mobil. Poate nu ne credeți, dar deja sunt aplicații care ne monitorizează somnul și ne trezesc la momentul cel mai potrivit, deci, chiar și în somn suntem controlați de tehnologie.

Copii deja se uită la filme, sau chiar se joaca pe tablete și telefoane mobile, iar CEO-ul unei companii folosește telefonul pentru a-și organiza programul sau pentru a crea un workflow. Concluzia? Telefoanele mobile nu se adresează doar unor categorii de vârsta sau unor categorii de interes, telefoanele mobile sunt niște dispozitive care ne schimbă viața pentru că le personalizăm așa cum vrem noi.

De ce v-am povestit toate acestea? Deoarece, trebuie să înțelegeți că tehnologia și inovația ne inconjoară și chiar dacă nu suntem foarte încântați de asta, trebuie cumva s-o acceptăm, pentru că după un timp nu o să mai putem să trăim fără aceste gadget-uri smart.

 

 

 


Adauga un comentariu

 
Descarca aplicatiaGratuit
Aplicatie software fotocarte
descarca aplicatia
Aboneaza-te la

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi informații despre ofertele speciale, promoţii şi reduceri pentru albume foto!