Aparatul foto ideal

Albume foto, Pasionat de fotografie

fata cu aparat fotoDacă vorbim de concediu și excursie, toată lumea se gândește la un peisaj pictoresc. Când ajungem acasă dintr-o excursie, toată familia și toți prietenii ne întreabă: Cum a fost? Când le povestim ce am făcut și pe unde am umblat toți rămân cu gura căscată și aproape fiecare propoziție se termină cu...nu pot să vă descriu, trebuie să vedeți cu ochii voștri. Pentru a evita aceste momente, eu vă sfătuiesc să vă luați camerele foto cu voi și să faceți multe poze în timpul excursiei. Din cauza paletei mare de oferte ce se află pe piața actuală a aparatelor foto, vă vom da niște sfaturi pentru a alege cea mai potrivită cameră pentru excursia voastră.

Înainte să plecați în excursie, întotdeauna trebuie să știți la ce să vă așteptați. De exemplu, dacă vă duceți la mare și nu aveți multe bagaje, multe haine, înseamnă că e posibil să aveți loc și pentru o geantă foto. Dacă vă duceți la munte este foarte important ce aveți în geantă, din această cauză poate vă trebuie un aparat foto mai compact, dar care totuși realizează poze de calitate. Când faceți un city-break, trebuie să vă incadrați în limita bagajelor de la aeroport și nu vreți să mai aveți un obiect în plus cu voi, în acest caz puteți să folosiți camera telefonului mobil.

Am enumerat trei exemple diferite unde vă recomandăm trei camere diferite. Nu aveți bani pentru trei aparate foto? Trebuie să faceți un mic calcul și să vedeți cam ce fel de excursii faceți în general. Dacă aveți un smartphone, care nu are o vechime mai mare de 2 ani, înseamnă că acest device este dotat cu o cameră care face poze acceptabile. Dacă faceți excursii scurte și vreți să puneți pozele repede pe Facebook sau Instagram, un smartphone este soluția ideală.

Un aparat foto însă, face poze mult mai bune și dacă optați pentru unul compact, nu o să aveți probleme nici cu spațiul ocupat. Modelele recente au deja Wi-fi, cea ce înseamnă că puteți să faceți o conexiune cu telefonul vostru și puteți să transferați repede imaginile. De obicei, aceste aparate deja sunt dotate cu zoom optic, ceea ce vă permite să faceți poze cu spații mari/deschise, dar vă ajută și dacă vreți să accentuați un subiect anume. Înainte să plecați într-o excursie, asigurați-vă că încărcătorul este la voi și cardul de memorie nu este scos din aparat.

Aparatele compacte nu prea ne dau mult acces la setări, deci nu prea avem control, ceea ce nu este neapărat un lucru negativ, însă, pentru cei care știu ce fac și vor să aibă control, dar totuși vor să rămână la dimensiuni reduse, există aparatele foto mirrorless (fără oglindă). Aceste aparate sunt destul de mici, dar care vin cu obiective interschimbabile ceea ce înseamnă că putem să ne extindem creativitatea. Cu aceste aparate o să puteți să captați aproape orice moment.

În ultima vreme a devenit un trend în România faptul că toată lumea își cumpăra un aparat foto semi-profesionist. Un DSLR are un senzor mult mai mare decât o cameră mirrorless, ceea ce înseamnă și o calitate mult mai bună a imaginii. Gama de obiective este foarta largă, ceea ce înseamnă că, de fapt, aveți acces la produsele utilizate de profesioniști. Pentru aceste aparate, obiective, acumulatoare, blitzuri, etc., trebuie să aveți o geantă separată, care din când în când vă va da bătăi de cap. De obicei, calitatea imaginilor va fi una superioară, însă ca și mobilitate și conectivitate o să aveți o mică lipsă.

Toate aceste aparate sunt disponibile deja la prețuri foarte avantajoase și doar voi puteți să alegeți care dintre ele vă potrivesc cel mai bine. Pe lângă aceste tipuri de aparate mai exista o categorie, care include niște aparate speciale. Aceste aparate sunt făcute de obicei dintr-un material rezistent, care permite utilizarea lor și în condiții extreme. Aceste aparate sunt destul de scumpe și dacă nu le folosiți foarte mult noi vă recomandăm să vă alegeți un aparat simplu la care eventual mai adăugați o carcasă impermeabilă.

Acestea fiind spuse, sperăm că v-am ajutat un pic în cea ce privește selectarea aparatului foto pentru o excursie.

Dacă aveți idei, întrebări sau pur și simplu credeți că am omis ceva din articol, puteți să folosiți liniștit secțiunea de comentarii.

  • fata cu aparat foto

Adauga un comentariu

 
Descarca aplicatiaGratuit
Aplicatie software fotocarte
descarca aplicatia
Aboneaza-te la

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail pentru a primi informații despre ofertele speciale, promoţii şi reduceri pentru albume foto!